19 de juny 2017

El Centre d’Investigacions Film-Història lliurarà els seus premis anyals a la Filmoteca de Catalunya

Des del 25è aniversari de la seva fundació (1983), el Centre d’Investigacions Film-Història, grup de recerca adscrit a la secció d’Història Contemporània i Món Actual del nou departament d’Història i Arqueologia lliurarà el dimarts dia 27 els seus premis anyals dins una sessió de la Filmoteca de Catalunya, a les 18:30 en la Sala Laya.
El Premi a la Millor Investigació de 2016 ha estat atorgat a l’historiador Ángel Miquel, pel seu llibre Crónica de un encuentro: el cine mexicano en España, 1933-1948, per “la seva rigurosa recerca -perfectament il·lustrada pel mateix autor- sobre un període i unes relacions cinematogràfiques poc estudiades”, segons l’Acta del Jurat. Aquest professor de la UNAM vindrà des de Mèxic per recollir aquest guardó i presentarà el film Allá en el Rancho Grande (1936), de Fernando de Fuentes. 
El Premi Especial del Jurat d’enguany ha estat atorgat a la historiadora Gloria Camarero, professora de la Universidad Carlos III de Madrid, per “la seva acurada organització dels Congressos Internacionals d’Història i Cinema a l’Estat espanyol i la valuosa edició de les Actes d’aquestes reunions científiques durant els cursos acadèmics 2007 al 2016”, diu també el Jurat del Centre. 
Per altra part, la tercera edició del Premi FILM-HISTÒRIA Junior 2016 al Millor Treball de Recerca de Batxillerat ha estat per l’alumne Àlex Serra Alcina, de l’Institut Mediterrània del Masnou per l’acurat estudi històric i filmogràfic L’evolució del cinema de terror. Des de 1896 fins a l’actualitat, tutoritzat per la professora Blanca Pardo. Tanmateix el Jurat ha donat un Accèssit al treball col·lectiu intitulat El NO-DO. Imatges d’una època de David Fonteboa Carmona, Jonathan Lencina Jiménez i Sergio Peña Pérez del Col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià del Besòs, tutorat per les professores Laura Puy i Ruth Vives.