24 de nov. 2019

Premi Film-Història i Premi Film-Història Junior 2019



El premi Film-Història d'enguany ha estat concedit a la historiadora Núria Casals, per la seva rigorosa i acurada recerca sobre els cinemes de Badalona, que s’ha recollit en el llibre La gran il·lusió. El cinema a Badalona 1898-1975. També es lliurara el premi Film-Història Junior a Júlia Nogales López de l'Institut d’Almenar pel seu treball Història víking en el cinema tutoritzat per Imma Gort, i així mateix es concedeix una menció especial a Pau Coll Martí de l'Institut Vescomtat de Cabrera pel seu treball Les noves cares de l’heroi al cinema del segle XXI tutoritzat per Xavier Lluna.

Després del lliurament dels premis es projectarà, un dels títols mítics de la historia del westerm, la pel·licula High Noon, coneguda al nostre país amb el títol Solo ante el peligro de Fred Zinnemann, 1952, amb Gary Cooper i Grace Kelly, que va iniciar una variant del gènere: aquella en què la instropecció desplaçava el predomini de l’acció. Estrenada durant la mítica cacera de bruixes de Hollywood, és una al·legoria del clima de terror i sospita que va apareixer als Estats Units durant el macartisme.   

Els premis es lliuraran a la sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya el dimarts 10 de desembre a les 20.00 hores.



A l'acte van asistir Francesc Sánchez Barba, Esteve Riambau, Núria Casals, Magí Crusells, María Francesc, Teodora Dumitrasc, i Júlia Nogales.

Ara pots veure les intervencions en video
Aquí teniu unes fotografies de la entrega dels premis:
Francesc Sánchez Barba, Esteve Riambau, Núria Casals, Magí Crusells
Núria Casals, Magí Crusells
María Francesc, Magí Crusells
Magí Crusells, Teodora Dumitrasc
Júlia Nogales,
Magí Crusells
Rafael de España, María Francesc, Francesc Sánshez Barba