19 de febr. 2019

Record de Josep Maria Caparrós Lera a la Filmoteca

El dimarts, 5 de març a les 18:30 a la Sala Laya de la Filmoteca, es farà un acte d'homenatge al mestre Josep Maria Caparrós Lera, fundador del Centre d'Investigacions Film Història.


Josep Maria Caparrós Lera va ser un historiador i crític cinematogràfic, fundador del Centre d'Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona el 1983, i un dels pioners en la introducció dels estudis cinematogràfics a la universitat. Mort el 18 de març de 2018, li dediquem una sessió al seu record.

La sessió inclou una taula rodona i la projecció dels films José María Caparrós Lera (1943-2018). Triomfarem!, de Ricard Mamblona, i Aurora de esperanza. Taula rodona amb la participació de Magí Crusells, Rafael de España, Carles Santacana, Miguel-Fernando Ruiz de Villalobos i Esteve Riambau.

La entrada es lliure.


Aurora de esperanza
Antonio Sau Olite
Félix de Pomés, Enriqueta Soler, Román González "Chispita", Ana María Campoy, Pilar Torres, Modesto Cid, Juana Mansó, Charlie Rivel
Espanya
1937
castellà
VE
60'
“Un dels films més representatius de la Guerra Civil. Catalogat al seu moment com «el primer assaig de cinema social», aquest primer llarg de ficció del Sindicat de la Indústria de l’Espectacle no solament es va plantejar en ple conflicte, sinó que va assumir una triple responsabilitat: reflectir l’ideari anarcosindicalista, transcendir la conjuntura d’un cinema de propaganda bèl·lica i pal·liar la desocupació en una indústria col·lectivitzada” (Joaquim Romaguera).