20 de set. 2016

Lliurament a la Filmoteca de Catalunya dels Premis FILMHISTÒRIA Junior

El divendres, 16 de setembre, va tenir lloc a la Filmoteca de Catalunya el lliurament dels anunciats Premis FILMHISTÒRIA Junior, per treballs de recerca de batxillerat, corresponents a l’any 2015.
L’alumne Enric Núñez de Arenas va rebre el guardó al millor treball, intitulat Afroamericans al cinema: d’esclaus a ciutadans, de mans del catedràtic emèrit de la UB, Josep Maria Caparrós; mentre l’alumna Arlet Sánchez Rojals, va guanyar una menció especial per la seva recerca sobre Aproximació a l’univers d’Stieg Larsson. Estudi de l’adaptació cinematogràfica de Millennium, de mans del director adjunt de la Filmoteca, Octavi Martí.
Després d’aquest acte acadèmic, es va projectar un film adient a uns dels temes premiats: 12 años de esclavitud (2013), de Steve McQueen, primer director negre que va guanyar l’Oscar de Hollywood a la Millor pel·lícula.
Varen llegir l’Acta els professors Magí Crusells i Francesc Sánchez Barba, president i secretari del Jurat del Centre d’Investigacions Film-Història de la secció d’Història Contemporània i Món Actual de la Universitat de Barcelona.