8 de juny 2016

Premi «FILM-HISTÒRIA JUNIOR» 2015

Reunit el Jurat permanent del Centre d’Investigacions Film-Història de la secció d’Història Contemporània i Món Actual de la Universitat de Barcelona, per a concedir el Premi FILM-HISTÒRIA JUNIOR al Millor Treball de Recerca de Batxillerat de l’any 2015, ha estat atorgat a:

Afroamericans al cinema: d’esclaus a ciutadans d’ENRIC NÚÑEZ DE ARENAS, alumne de 2n de Batxillerat de l’Institut “Valerià Pujol”, de Premià de Dalt, que ha estat tutorat per la professora Núria Forns, per “la seva acurada recerca històrica i fílmica sobre la presència dels artistes que han reflectit la comunitat negra i la discriminació racial als EUA”.


Així mateix el Jurat va fer una MENCIÓ ESPECIAL del treball de recerca de l’alumna ARLET SÁNCHEZ ROJALS, intitulat Aproximació a l’univers d’Stieg Larsson. Estudi de l’adaptació cinematogràfica de Millennium, que ha estat tutorat per Inara Serra, de l’Escola Súnion (Barcelona).

Signen l’Acta del Jurat, a Barcelona, el 31 de maig de 2016: Dr. Magí Crusells (President), Dr. Juan Manuel Alonso, Dr. Josep Maria Caparrós, Dra. Montserrat Claveras, Dr. José Miguel Hernández, Dr. Jordi Puigdomènech (Vocals) i Dr. Francesc Sánchez Barba (Secretari). 

El lliurament dels premis es farà a la Filmoteca de Catalunya, en una sessió dedicada al cinema d’afroamericans.