16 de set. 2015

Lliurament dels premis "FILM-HISTÒRIA" a la Filmoteca de Catalunya

El dimarts, 15 de setembre, va tenir lloc a la Filmoteca de Catalunya els lliurament dels guardons del Centre d'Investigacions Film-Història del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. La sessió es celebrà a la Sala Laya, a les 18:30 del vespre, amb entrada lliure.
Enguany, la Millor Investigació especialitzada ha estat per als professors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, JOSÉ CARLOS SUÁREZ i PEDRO NOGALES, autors del llibre El nostre cinema Paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès, per "la seva acurada recerca sobre els orígens del cinema a casa nostra i la valuosa recuperació de pel·lícules". Dos dels seus films van ser projectats a la sessió de la Filmoteca.
Tanmateix, per primera vegada, ha estat lliurat el premi FILM-HISTÒRIA Junior al Millor Treball de Recerca a l'alumna de 2n de Batxillerat, PAULA MUYO, autora de Cinema i Resistència. Sempre ens quedarà París..., tutoritzat per la professora Neus Alcarraz, de l'Escola IPSI de Barcelona, per "la seva acurada investigació sobre la Resistència francesa al cinema de l'Ocupació durant la Segona Guerra Mundial". La sessió va ser presentada pel president dels Jurats, Josep Maria Caparrós, i varen llegir les actes els dos secretaris, Magí Crusells i Francesc Sánchez Barba.