11 d’oct. 2013

Inauguració de l'exposició "L'experiència màgica del cinema"

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó i el Centre d'Investigacions Film-Història, amb el suport del Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, presenten l'exposició "L'experiència màgica del cinema. Col·lecció Josep M. Queraltó", que mostra els inicis tècnics del cinema des dels espectacles d'ombres fins l'aparició del cinematògraf del germans Lumière el 1895.
L'exposició presenta una tria d'aparells i altres objectes de gran rellevància que permeten explicar els orígens del setè art. Totes les peces formen part de la Col·lecció Josep M. Queraltó, president de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, entitat que organitza l'exposició.
Josep M. Queraltó, membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya i membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català, ha aconseguit aplegar al llarg de trenta-cinc anys prop de 20.000 peces relacionades amb la tècnica cinematogràfica que conformen una de les col·leccions privades de cinema i audiovisuals més importants d'Europa.

L'acte d'inauguració es celebrerà el proper dimarts 15 d'octubre a les 19h, al vestíbul principal de l'Edifici Històric de la UB. Us hi esperem!

+ Més informació