5 de nov. 2015

El Memorial Democràtic acollirà la presentació del documental "Cinema en temps de guerra"

La presentació anirà a càrrec del director del film, Bartomeu Vilà; del coguionista i professor d'història contemporània de la Universitat de Barcelona, Magí Crusells; del catedràtic emèrit de la UB i director del Centre d'Investigacions Film-Història, Josep Maria Caparrós; i del director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou-Loverdos.

Cinema en temps de guerra (2014) explica com va ser la producció fílmica de la Generalitat durant la Guerra Civil espanyola. Els diferents partits i sindicats, i la mateixa Generalitat van plasmar, en documentals i pel·lícules de ficció, una combinació de propaganda i creativitat davant de la insurrecció feixista.

El director de fotografia Joan Mariné, darrer testimoni d’aquella època, va participar en la producció de molts d’aquests films. Mariné és el fil conductor en aquesta pel·lícula al voltant d’aquest intens i convuls moment del cinema català.

La sessió tindrà lloc el dijous, 5 de novembre, a les 19 hores, al local de Memorial Democràtic, c/ Peu de la Creu, 4 - Barcelona. Entrada lliure.