1 de des. 2014

Estrenem "Cinema en temps de guerra" al Maldà

El divendres 5 de desembre a les 18:30, s’estrenarà al Cinema Maldà, el llargmetratge Cinema en temps de guerra (2014), de Bartomeu Vilà. Si no el veu veure a la preestrena de la Filmoteca de Catalunya, amb motiu del nostre IV Congrés d'Història i Cinema, ara teniu una segona oportunitat. La pel·lícula estarà en cartellera del dia 5 a l'11 de desembre.

A través dels records i les experiències del director de fotografia Joan Mariné (Barcelona, 1920), el documental fa un recorregut per les pel·lícules que es van filmar durant aquells anys. Testimoni d’excepció, va ser l’encarregat de la restauració de gran part del material fílmic realitzat durant els anys de la guerra. Des de la Filmoteca on treballava de restaurador va reconstruir, pla a pla, la història del cinema català durant la Guerra Civil espanyola.

Cinema en temps de guerra ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona i del Memorial Democràtic. El documental vol rescatar de l'oblit als seus autors i les seves pel·lícules, contribuint així a la recuperació de la memòria històrica d’un cinema que va ser intencionadament apartat i oblidat.