6 de des. 2013

Conferència “Un museu del cinema, és possible a Barcelona?” al Paranimf de la Universitat de Barcelona

La conferència “Un museu del cinema, és possible a Barcelona?”, a càrrec de Josep M. Queraltó i Jordi S. Bonet, tanca un cicle de taules redones programades en el marc de l’exposició “L’experiència màgica del cinema”, organitzada per la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó, amb el suport del Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la UB i del nostre Centre d’Investigacions Film-Història. L’acte, presidit pel rector, Dr. Dídac Ramírez, tindrà lloc aquest dilluns 9 de desembre al Paranimf de la Universitat de Barcelona (Edifici Històric - Pça. Universitat), a les 7 del vespre.

Fa anys que Josep M. Queraltó reclama un museu interactiu, educatiu i lúdic de la tècnica del cine i el audiovisual a la Ciutat Comtal. Tal i como explica, “El objectiu és que sigui un instrument de preservació de la història del cinema (tota l’era analògica) i, al mateix temps, una eina educativa útil tant per aquells que vulguin dedicar-se d’una manera professional com par a tots els públics, per al seu coneixement de la màgia del cinema i sorgeixin noves inquietuds per crear més afició.

La conferència està dirigida al públic en general, al món acadèmic i als professionals del sector. Les autoritats de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament i la Diputació han estat convidats.